Paganın çesmesi

Uzun zaman oldu. Teknik sikintilar nedeniyle epeydir internet dunyasi ile olan bagim telefondan ne kadar girilebiliyorsa o kadar oluyor. Haberleri falan takip ediyorum ancak tabii haberleri takip etmek su donemde insani kafayi yedirtecek kivama gelebiliyor. Yalniz ve guzel ulkemde hiçbir sey yolunda gitmiyor. Gurbetten izleyince daha da endiseleniyor insan goz gormeyince kafada canlananin haddi hesabi yok. Insanlari oluyor olduruluyor, irkcilik tirmanista. Facebook'a girmek zulum, insan cesetleri goruyorum. Intikam çigliklari bir taraftan diger tarafta politikaci tadinda hesaplar yapanlar falan. Bir de Steve Jobs oldu. Elin sirketinin CEOsu hepimiz tarafindan oylesine benimsenmiski delirdi millet. Sirketlesen dunyanin ilk sirket ulkesini kurabilecek guce sahip (sempatizanlari ve tuketicileri toplasan baya baya ensesi kalin bir guruh cikiyor ortaya) buyuk baskan. Bir nevi basbug. Sacma sapan seyler oluyor. Kaddafiyi kendi altin silahiyla falan infaz ediyor demokrasi sonra. Dusun onunu arkasini alamiyorsun son zamanin gundemini takip etmeye calisirken. Bari iyi bir seyler olsun diye refresh ediyorsun sayfalari. Herhangi bir sey, pandalar ciflestti gibi, ekinler yeserdi, marsta selale bulduk falan. Yok. Gunun tek olumlu haberi Sinan Cetin'in sinemayla televizyonla isi olmayacagini ogrenmemiz oldu, o da icimde acaba muzige mi sariyor diye korku salmadi degil.

Gundemin disinda bu yaziya baslarken aklimda paganincesmesi.blogspot.com dan bahsetmek vardi. Bundan bir iki yil once degerli ev arkadasim vasitasiyla dahil oldugum eski stil facebook grubunda baslayan biraz daha kalbur ustu paylasimlarin toplandigi olusum facebookun gruplari dagitmasiyla blog camiasina tasindi. Kalburustu paylasim derken lutfen beni yanlis anlamayin cok entellektuel, cok efendime soyleyim kasinti falan seylerden bahsettigimi dusunmeyin. Sinema, Muzik, Edebiyat, Tiyatro, Cizgiroman ve benzeri belki daha serbest stil yazilarin da toplantigi bir camia. Sahsim da yazarlar arasinda yer almakta ancak ilk yazimi Russian Circlesin albumunu iyice hazmettikten sonra yazacagim. Neyse Paganin Cesmesini takip edin, guzel yazilar ve samimi yorumlar bulacaksiniz. Ozellikle yorum kisminda iyi tartismalar ve bilgi degis tokuslari olacagina inaniyorum. Oyle ergenlik streslerini paylasan gizemli kiz bloglari kadar kalabalik bir hayran kitlesi olusturacagini sanmiyorum (acikcasi pek de arzulamiyorum) ama araliklarla neler donmus diye takip edeceginiz bir yer haline gelebilir simdiden uyarayim.

Yaptigim arastirmalara gore resimsiz ve uzun bir yazi genel internet kullanicilari tarafindan okunmadigi icin simdi google images'a girip buraya bi resim yapistiracagim.

Pompino, pompare, pompa.
Not: Bu uzun yaziyi maalesef turkce karakterlerle yazamadim. Alet yeni daha ecnebi ulkeden alinca bir iki ayar yapmadan turkce karakterlere kavusmam zor. Verdigim rahatsizliktan dolayi gozlerinizden operim. Bir daha yaparsam iki olsun.

Comments

  1. Eheh klavyeyle ilgili kinayeli dokundurmalar yapacaktım ben de tam, kapanışta kendin bahsetmişsin.


    Sinan Çetin 'BİR SÜRELİĞİNE!' demiş, dikkatini çekerim.

    ReplyDelete
  2. Ulkenin bulundugu zor donemde kendisi daha da zora sokmak istememis heralde. Aferin ona.

    ReplyDelete

Post a Comment

Söyleyeceğin her şey alehine delil olarak kullanılabilir.