Soma

Bunlar hep bazı rakamlar anlıyor musun? Kimlerin canlarının yandığını anlamıyorum ben. Bana yüzdelerden bahset. Kurları değiştir, fonları hesapla başka türlü anlaşılır olmuyor konuşmaların. Bana yıllardan bahset, başka rakamlardan konuşalım sabaha kadar. $/kg olarak ne seviyelerde olduğumuzdan bahsedelim ne dersin? Bono'dan, tahvilden, Nasdaq'dan konuşalım. 238, 245, 282 bu rakamları belli grafiklere koyalım. X ekseninde bu rakamlar olsun kaç tane oldukları, bir de Y ekseni çekelim ne olur. Oraya para yazalım, dolar yazalım, altın yazalım, gökdelenler yazalım, sonra örtüştürelim bu noktaları birbirleri ile. Bir eğri çizdirelim excelde bu noktalardan geçen. Ondan sonra konuşalım.
1765'den söz edelim, 1789'a geçelim duraklayalım. 1862'inin İngilteresini ve Jules Verne'i meze edelim konuşmalarımıza. Ah ne zamanlardı 1907.
2014'e tüm çoşkumuzla girdiğimiz bugünlerde hayat tüm olağanlığı ile sürüp giderken biraz sakin olalım. Bunlar hep rakamlar ve onların yerine daha büyüklerini koymak hep elimizde. Hep daha ileriye gidelim ne olur?

#soma


Comments