Kalabalık olma, hiçbir zaman kalabalık olma!

Kabullenemediğim şeylerin başında, insanların laflara, kelimelere veya kimseye dokunmayan davranışlara fiziksel anlamda tepki vermesi geliyor. Hem de açık ara. Sana küfrediliyorsa, senin çok sevdiğin bir bok eleştiriliyorsa eğer yapman gereken şey bunları söyleyenleri öldürmek değil. Basit aslında, konuş, yorumla, fikrini ortaya koy, neden hatalı olduğunu tanımla. Romantik bir söylemden bahsetmiyorsak eğer şu çok net kelimeler can yakmaz. Fikirler can yakmaz. Ortaya konulan her hangi bir cümle, seni rencide edebilir ama öldürmez. 
Hiçbir şeyin düzeleceği yok farkındayım. Eğer toplum birilerini canını yakmayı olağan bir hadise haline getirdiyse ve bu toplumda kalabalık taraftaysan vicdan denen mesele buharlaşıyor. Sanki daha önce tanımlı değilmiş gibi.
Kalabalık olma, hiçbir zaman kalabalık olma. 
Sayı arttıkça düşünme kabiliyeti azalır. Sayı arttıkça otonomlaşırsın. Her ne olduysa oldu inan o beynin başka kimsede olmayan fonksiyonlara sahip, başka kimsede olmayan yöntemlerle sebep sonuç ilişkisi kurabiliyor. Kalabalık olma. Senin karar vermeni sağlayacak kadar çok anın var. Seni herkesten güçlü kılabilecek kadar çok zayıf nokta biriktirdin. Kullan onları. 
Kalabalıktan kaç!
Fark et, kalabalık seni içine alır ve emer. 
Sana kucak açanların yanında ol, seni kabul edenlerin. 

Bu dünyanın iğrenç bir yer olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaç.


Comments