Top 10 Post Rock Şarkıları ve Hikayeleri Part - 2

Top 10 Post Rock Şarkıları ve Hikayeleri Part - 2

8 - Her Name is Calla - New England



Bristol'un dışarısında kırsal alanda, 7 Temmuz 2003 sabahı büyük bir gürültü duyuldu. Öyle bir gürültüydü ki bu, kısa bir süreliğine herkes sağır oldu ve korna sesi duymayan insanlar işlerine biraz daha huzurlu gidebildiler. İddialara göre uzun mesafeli ve güdümlü füzelerle İngiltere göz dağı vermek isteyen Falkland Adası sakinlerinin işiydi bu. Bu gürültü meselesi çok uzun konuşulmadı. Oysa işin aslı Voyager uzay aracının, güneş sistemi dışına yapacağı ilk yolculuğunun temel atmasıydı tüm bu gürültü ve şamata.

Voyager yolculuğunun 640. gününde Jüpiter'in bulutlarının içine girdi. Sürekli değişen bulutlar, hipnotize edercesine kendine çekti izleyenleri. İzleyenlerden biri çıkıp bağırarak şöyle söyledi. Bu bulutlar Van Gogh'un Yıldızlı Gece tablosunu andırıyor.

7 - Helios - Halving the Compass



Uçabilen Tüm Kuşlar Öldü başlığını atan gazetenin ikinci sayfasında, beraber suç işleyen bir çiftin hikayesi anlatılmaktaydı. Kendilerine Retorik ve Poetik isimlerini takan bu çift, Alışveriş Merkezlerindeki Teknoloji mağazalarını hedef alıyor. Kasayı boşalttıktan sonra tüm dükkanı ateşe verip, olay yerinden uzaklaşıyordu. Bu çiftin peşine düşen emekli dedektif, torununun ona hediye ettiği akıllı telefonu düzgün bir şekilde kullanamadığı için çok sinirlendi. Bu sırada bir yol üstü motelinde kalan, Retorik ve Poetik her ilişkide olduğu gibi yersiz ve manasız kavgalardan birinine tutuşmuşlardı. Poetik kapıyı çarpıp çıkmış en yakındaki barda tanıştığı Ethos isimli yakışıklı bir adamla yatmıştı. Retorik ise yıllardır zihnini bir köşesinde duran ve acil arama listesinde bulunan eski sevgilisi Pathos'u arayıp, buluşmak istediğini söyledi.

Emekli dedektif, tüm akrabalarının olduğu fotoğrafı uzun uğraşlar sonucunda facebook'a koyabilmiş ve tüm soyağacını eksiksiz bir şekilde etiketlemişti. Retorik ve Poetik ise bir daha Dostoveyski mi, Tolstoy mu tartışması yapmayacaklarına yemin etmişler sonra sarılmışlar ama yine çok mutlu falan olamamışlardı.

Comments