Top 10 Post Rock Şarkıları ve Hikayeleri Part - 4

4 - Maybeshewill - Our History Will Be What We Make Of It



Karısının onu aldattığından şüphelenen Sigortacı Hleb Bey, bir gün artık bu şüphelerinin önünü alamayacağını fark etti. Karısı ne zaman dışarı çıksa yüzünde güller açıyor, ne zaman eve gelse beş karış surat, hayatı Hleb'e zindan etmeye adamış bir halde, kaba, soğuk ve haysiyetsizce davranıyordu. Hleb önce tüm bu meseleyi anne olmanın getirdiği ağır yüke bağladı. Hleb'in karısı -ki şu andan sonra ona Scamorza diyeceğiz- yavrusuna çok düşkündü. Onun yakışıklılığına sürekli metiyeler düzüyordu. Bu övgüler Hleb'in yüreğine su serpiyordu, ne de olsa onun da yavrusuydu ve gen havuzuna katkıda bulunduğuna emindi.

Scamorza'nın uğursuz davranışları bir yerden sonra Hleb'i iyice çileden çıkardı. Karısının onu aldattığını, mutluluğu başka yerlerde aradığını düşünmekten kendini alıkoyamadı. Google'a "kiralık dedektif" yazdıktan sonra bir süre acaba "kiralık katil" mi yazsaydım diye düşündü. Ama Hleb modern bir adamdı, öyle aldatıldığı veya mutsuz olduğu için bunca yıllık karısını öldürecek hali yoktu. Boşanırdı, ne gam.

Dedektifle kısa görüşmelerinde detaylı raporun 2 hafta sonra elinde olacağını öğrendi. Beklemeye koyuldu. Her gün bir diğerinden zor geçti. En sonunda dedektif elinde bir dosyayla çıkageldi. "Karınız dört ayrı erkekle fingirdeşiyor, aha da bunlar kanıtı," dedi kaba dedektif.

Hleb çıldırdı, ızdırabı maphushane, önündeki resimler de gardiyan oldu. İlk iş, yavrusunu kolundan tuttuğu gibi hastaneye götürmek oldu. Scamorza durumu anlamıştı. Ağladı affetmesini istedi, Hleb kararlıydı, eğer çocuk da onun değilse bir dakika durmasına gerek yoktu. Doktor DNA testinin sonuçlarını açıklamak için karşılarında durdu. "Çocuk sizden bayım" dedi.

Aradan geçen zamanda Hleb tüm o adamlara rağmen karısını affetti. Sonuçta adamlara geçer gider, ama bir Scamorza öyle kolay bulunmazdı hayatta. Karısı da ona iyi davranıyordu. Seks hayatları hiç olmadığı kadar coşmuş, cicim aylarında yaşadıkları havayı yakalamıştı.

Birgün Hleb'in çok afedersiniz testisleri fena ağrıdı. Canı yandı çok. Hastanenin yolunu tuttu Hleb, testler, muayeneler, röntgen, MR artık neyse onlar uygunlandı. Bu sefer doktor karşısına geçip, "siz kısırsınız bayım." dedi.

Hleb hiçbir şey anlamadı, testleri tekrarladılar, bilim camiasında tartıştılar falan derken bilim dünyası iyice emin oldu. Heyet olarak karşına geçip, hep bir ağızdan "Çocuk sizden olamaz bayım" dediler.

Hleb, ne yapacağını bilemez halde eve gitti, çocuk hem ondandı, hem de değil. Sneijder'in kedisi gibi. Sonradan aklına geldi. Dedektifin raporundaki karısının beraber olduğu adam seçkisine baktı. Dümdüz adamlardı hepsi, elli ayaklı, kıllı, sakallı falan... Tanımadı hiçbirini. Teker teker onlarla görüşmeye gitti. İlk adam karısı hakkında terbiyesiz laflar etti, onu dövdü. İkinci adam, yine terbiyesiz laflar attı, Hleb onu dövmeye çalıştı ama iyice bir dayak yedi. Üçüncü adamla şahane muhabbet döndü, akşamına kendilerini rakı masasında buldular. Dördüncü adamı ne yaptıysa bulamadı. Sonra dedektife yeniden paraları verdi. Dedektif hünerlerini kullanıp buldu adamı. Raporu masaya bıraktı ve yine kendinden beklenen kabalıkla, "Aradığınız adam, ananıza gidiyor sıklıkla," dedi.

Hleb beylik tabancasını kaptığı gibi adamın peşine düştü. Adam bir bankada çalışıyordu. İçeri girdi, "kimse kıpırdamasın, şu adamın ağzına sıçıp, çıkacağım" dedi.
"Hadi karımı anladım, anamdan ne istedin lan," diye saydırdı. Adam Hleb'i sakinleştirdi. Bir çay içti, sonra hafifledi. Scamorza'yla olan ilişkisini anlattı, ama anasına hiçbir şey yapmadığını söyledi. Hangi yaş aralığındaki kadınlarla ilgilendiğini ve anasının o yaş aralığında olmadığını düşündüğü için risk grubunda olmadığını yineledi. Hleb fotoğrafı gösterdi. Adam afedersiniz öyle mal gibi kaldı. "Ya, mal gibi kalırsın işte" dedi Hleb, beyefendiliğinden son zamanlarda çok yitirmişti.
"Ama bu benim anam" dedi adam.
"Lan bak hala ne diyor" dedi Hleb.

Neyse sonra anladılar ki, bunlar meğer ikizmiş. Anaları birbirlerinin gölgesinde kalmasınlar diye bunları ayırmış, uzak tutmuş. Sarıldılar birbirlerine, nereden baksan yılların hasreti. Hleb anasına mı kızsa, Scamorza'ya mı kızsa ne yapsa bilemez halde, çıktı gitti.

Ama o ne güzel gitmek öyle...

Kendini Marksist - Leninist olarak adlandırılabilecek bir oluşumun içinde, sistemin sömürdüğü sınıflara uygulanan bu siyasi ekonomik baskının ta karşısında buldu. Yani ne yaptı Hleb, isyanını kızgınlığını faydalı bir yöne çevirdi.

Comments