İlişik

Sürekli ilerleyen ve karmaşıklaşan dünyanın peşinde onu anlamaya çalışan ve elindeki kısıtlı bilgiyi işleyip önlemler alan bir modern hayvanlarız.

Kavramaya çalıştığımız şey hayatın kendisi, bazen bizi istemeyen, bize ihtiyacı olmayan hayatın kendisi.

Parçacıklar ve sicimler, güzellik, nanoteknoloji, milliyetçilik, rüya, kök hücreler, şiddet, kuantum mekaniği, kültürel aktarım, evren, travma hafızası, eş seçimi, stres, mutluluk, bağışıklık sistemi, ayetel kürs-i, hadron çarpıştırıcısı, biyolojik saat, transistörler, ozon tabakası, hipokampus, güneş yanıkları, nefesli çalgılar, temsili demokrasi, elektrik akımları, optik ilizyonlar, enfeksyon, örgütlenme, mitokondriya, stetoskop, tungsten, kaygı, nesnellik, kara madde, panik, ekonomi, diferansiyel denklemler, jeoloji, manipülasyon, amipler, obezite, anketler, jumbo karidesler, sinir sistemi, nükleer savaş, depresyon, guguk kuşları, hayal kırıklıkları, eylemsizlik... 

Bunlar üzerine düşünmemiz ve birbirleriyle ilişkilendirmemiz gereken kimi şeyler. Unutmamak gerekir ki, anlamaya yaklaştığın her an, içinde her şeyin tam tersi olabileceğine dair bir muhalefeti barındırmadığın sürece, hiçbir zaman doğruya yaklaşamazsın. Şüphe, kuşku inançsızlık!

Ama eğer,

Bir aslan peşinde, öyleyse başka zaman yumurtlarsın ya da ergenliğe başka bir gün girersin. Başka gün büyürsün, başka bir gün anlarsın olup biteni.

Comments